Η δράση της πρόπολης στην πρόληψη έναντι του COVID-19Η πρόπολη έχει διαπιστωμένη αντιική δράση και χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι η Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας έχει αναφερθεί πολλάκις σε εκθέσεις της στην χρήση της πρόπολης για τη θεραπεία ή προστασία από ιούς. Από την εμφάνιση του COVID-19 η ζήτηση βάμματος πρόπολης για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος έχει αυξηθεί ραγδαία λόγω των πολύ καλών αποτελεσμάτων από την χρήση της.  

Η πρόπολη μέσω των βιοφλαβονοειδών που περιέχει, όχι μόνο παρεμποδίζει τη μόλυνση από τον ιό αλλά και καταστρέφει το DNA/RNA του. Αναφέρεται επίσης ότι η πρόπολη προφυλάσσει από τη γρίπη, την ηπατίτιδα Β και τον έρπητα ζωστήρα. Οι Serkedjieva et al. (1992) έδειξαν ότι ο φερουλικός ισοπεντυλ-εστέρας ανέστειλε την μολυσματική δράση του ιού της γρίπης virus A/Hong Kong (H3N2).   
Η πρόπολη επίσης επιδρά ως ανοσοδιεγερτική ουσία καθώς μέσω της πρόληψής της διεγείρεται το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε τα αντιγόνα να μπορούν να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά. Επίσης τα βιοφλαβονοειδή που όπως είπαμε περιέχει η πρόπολη διεγείρουν την παραγωγή ιντερφερονών. Αυτή η μεταβολή στα συστήματα των κυτοκινών και ιντερφερονών έχει ως αποτέλεσμα την αντιμετώπιση ασθενειών και τη διατήρηση της υγείας του οργανισμού, μέσω της χρησιμοποίησης της πρόπολης ως συμπλήρωμα διατροφής για πρόληψη ασθενειών (Vynograd et al., 2000; De Clercq, 2000).

Συνοψίζοντας, η πρόπολη μπορεί να αποτελέσει ένα βασικό συμπλήρωμα διατροφής για την προστασία από τον COVID-19. Το βασικότερο όλων είναι ότι δε το λέμε έτσι αυθαίρετα εμείς οι μελισσοκόμοι αλλά οι ίδιοι οι ερευνητές. 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα μεταπτυχιακή διατριβή για την αξία της πρόπολης μπορείτε να βρείτε εδώ: 

Άλλες ιδιότητες της πρόπολης

Βάμμα πρόπολης ιδιότητες:
  • · Βακτηριοστατικό
  • · Βακτηριοκτόνο
  • · Αντιμυκητισιακό
  • · Αντιφλεγμονώδες
  • · Αναλγητικό
  • · Αντιϊκό
  • · Αντιοξειδωτικό
  • · Αναισθητικό

Για όσους θέλουν να προμηθευτούν βάμμα πρόπολης, αυτό διατίθεται σε φιαλίδια των 10, 20, 30 και 50 γραμμαρίων με σταγονόμετρο (για να το βάζετε στο τσάι, νερό, πορτοκαλάδα, γάλα) ή με σπρέι (για απευθείας ψεκασμό στη στοματική κοιλότητα).


Για παραγγελίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας κάνοντας κλικ ΕΔΩ.


Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εικόνα

Πρόπολη