Βασίλισσες και παραφυάδες διαθέσιμες!

Η άσκηση της μελισσοκομίας στην Ελλάδα είναι σίγουρα δύσκολη. Δύσκολη για πολλούς και διάφορους λόγους. Λίγο οι ξηροθερμικές συνθήκες και η κλιματική αλλαγή, λίγο ο υπερβολικά μεγάλος για την έκταση της χώρας αριθμός μελισσιών που μειώνουν δραματικά τις διαθέσιμες προς διάθεση βοσκές, λίγο οι παλιές μέθοδοι και τεχνικές άσκησης της μελισσοκομίας, λίγο οι ασθένειες, λίγο (εώς πολύ) η καταστροφή των δασών μας και η μείωση των μελισσότοπών μας....όλα μαζί και το καθένα χώρια συμβάλλουν στη μείωση των αποδόσεων και στην μετατροπή της μελισσοκομίας σε μία ασύμφορη ενασχόληση για τους πολλούς. 
Άλλωστε η μελισσοκομία από παλιά θεωρούνταν ως συμπληρωματική ενασχόληση δηλαδή συνήθως κάποιος παράλληλα με μια άλλη δουλειά ασκούσε συμπληρωματικά και τη μελισσοκομία. Επίσης σε όλα σχεδόν τα βιβλία επιχειρηματικής μελισσοκομίας η δραστηριότητα χαρακτηρίζεται ως χαμηλής προσόδου. Άρα όπως και να το δούμε η μελισσοκομία ιστορικά δεν συνιστούσε μία ενασχόληση που άφηνε ικανό εισόδημα έτσι ώστε να μπορεί να αποτελεί βασικό επάγγελμα. 
Παρόλα αυτά, σε πείσμα όλων των ανωτέρω πολλοί είναι αυτοί που αγαπούν τη μέλισσα και παλεύουν να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους. Μεταξύ αυτών και εμείς. Μηχανήματα, φορτηγά, αποθήκες, εργαλεία, κυψέλες και και και και....πολλά χρήματα που επενδύονται από τον μελισσοκόμο και που κάποιος τρίτος δεν μπορεί καν να φανταστεί.
Πήραμε λοιπόν την μεγάλη απόφαση να κάνουμε ένα ακόμα βήμα. Ήρθαμε πιο κοντά στην Αττική, μεταφέροντας ένα από τα μελισσοκομεία μας- και επενδύουμε από το 2023 στην παραγωγή ποιοτικών βασιλισσών και στην διάθεση μελισσοσμηνών (παραφυάδων). Η εμπειρία άλλωστε υπάρχει. Μόνοι μας φτιάχνουμε εδώ και 10 χρόνια τις βασίλισσες μας καθώς και τις παραφυάδες μας με εξαιρετική επιτυχία. Το αντικείμενο το γνωρίζουμε πολύ καλά οπότε είμαστε πολύ σίγουροι για το άριστο τελικό προϊόν. 
Όποιος/οι λοιπόν θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μελισσοκομία μπορούν να προμηθευτούν από εμάς τα μελισσάκια τους και να μπουν σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο της μέλισσας. Όποιοι έχουν ήδη μελίσσια και θέλουν να προμηθευτούν νέες παραγωγικές βασίλισσες μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας και να τους τις στείλουμε. Άλλωστε θα στέλνουμε σε όλη την Ελλάδα!
Ξεκινήστε λοιπον και πραγματοποιήστε τις παραγγελίες σας από τώρα συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας. 
Καλή επιτυχία σε όλους μας!

Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εικόνα

Πρόπολη