Τα απίστευτα οφέλη από την κατανάλωση βασιλικού πολτού

Γενικά
Ο βασιλικός πολτός είναι μια ουσία που εκκρίνεται από τις μέλισσες και με την οποία ταΐζουν τις προνύμφες και τη βασίλισσα. Λόγω της δραστικότητας του, ο βασιλικός πολτός θεωρείται εξαιρετικό συμπλήρωμα διατροφής και εναλλακτική θεραπεία για τα πάντα, από την εμμηνόπαυση έως τις δερματικές παθήσεις.

Ο βασιλικός πολτός συλλέγεται από τα βασικά κύτταρα των μελισσών και πωλείται ως συμπλήρωμα ή σε κρέμες δέρματος για να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου, να διευκολύνει τα προεμμηνορροϊκά και μετεμμηνοπαυσιακά συμπτώματα και να βελτιώσει τη συνολική υγεία.

Διατροφικές πληροφορίες 
Ένα κουταλάκι του γλυκού με βασιλικό πολτό περιέχει: 
Θερμίδες: 20 
Πρωτεΐνη: 0 γραμμάρια 
Λίπος: 0 γραμμάρια 
Υδατάνθρακες: 6 γραμμάρια 
Φυτικές ίνες: 0 γραμμάρια 
Ζάχαρη: 5 γραμμάρια 

Οφέλη για την υγεία από την συστηματική κατανάλωση βασιλικού πολτού
Ο βασιλικός πολτός έχει πολλά οφέλη για την υγεία σύμφωνα με έρευνες που κατά καιρούς έχουν διεξαχθεί.

Η έρευνα έχει βρει μια σειρά από πιθανά οφέλη για την υγεία από την συστηματική κατανάλωση βασιλικού πολτού:

Αντιβακτηριδιακές Ιδιότητες
Ο βασιλικός πολτός έχει επιδείξει αντιβακτηριακές ιδιότητες έναντι μιας σειράς βακτηρίων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο βασιλικός πολτός μπορεί να είναι ένα πολύτιμο συστατικό για την ανάπτυξη μελλοντικών αντιβακτηριακών θεραπειών.

Αντιιικές ιδιότητες
Εκτός από τις αντιβακτηριακές του ιδιότητες, ο βασιλικός πολτός παρουσιάζει επίσης αποτελεσματικότητα έναντι των ιών, συμπεριλαμβανομένου του ιού του απλού έρπητα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ο βασιλικός πολτός ανέστειλε την ανάπτυξη του ιού του απλού έρπητα τύπου 1 (HSV-1) και μείωσε το ιικό φορτίο, υποδηλώνοντας ότι ο βασιλικός πολτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική θεραπεία έναντι των αντιικών φαρμάκων.

Διαχείριση Διαβήτη
Σε μια συστηματική ανασκόπηση, ο βασιλικός πολτός αποδείχθηκε αποτελεσματική θεραπεία για τον σακχαρώδη διαβήτη. Έδειξε αποτελεσματικότητα στη βελτίωση της γλυκαιμικής κατάστασης, των λιπιδικών προφίλ και του οξειδωτικού στρες.

Υποστήριξη εμμηνόπαυσης
Ο βασιλικός πολτός μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση πολλών από τα συμπτώματα που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση. Σε μια τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο, γυναίκες που λάμβαναν 1.000 mg βασιλικού πολτού καθημερινά για οκτώ εβδομάδες είδαν βελτίωση στα συμπτώματα. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι η κολπική εφαρμογή βασιλικού πολτού βοήθησε στην αύξηση της λίπανσης και στη μείωση της κολπικής ατροφίας για τις γυναίκες που εμφανίζουν συμπτώματα εμμηνόπαυσης.

Παραγωγή Κολλαγόνου
Ο βασιλικός πολτός είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε κρέμες δέρματος και η έρευνα υποστηρίζει τη χρήση του ως ενισχυτικό κολλαγόνου. Ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, ο βασιλικός πολτός βοηθά επίσης στην προστασία του δέρματος από τις επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εικόνα

Πρόπολη