Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Το θυμαρίσιο μέλι. Ο βασιλιάς των μελιών
Το θυμαρίσιο μέλι θεωρείται ένα από τα ποιοτικότερα μέλια που παράγονται στη χώρα μας. Καταναλώνεται ευχάριστα από όλες τις ηλικίες ενώ φημίζεται για μια σειρά ιδιοτήτων με σημαντικότερη ίσως όλων την ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση.. Το θυμάρι είναι ένα εξαιρετικό μελισσοκομικό φυτό που από την αρχαιότητα ήταν γνωστό για το απαράμιλλης ποιότητας μέλι που μπορεί να δώσει. Αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστό το θυμαρίσιο μέλι είναι το κεχριμπαρένιο χρώμα του, η ευχάριστη γεύση του, το ιδιαίτερο άρωμά του και η υψηλή διατροφική του αξία. Το μέλι από θυμάρι είναι μοναδικό στο είδος του ενώ αποτελεί μια από τις κορυφαίες ποικιλίες στον κόσμο λόγω του δυνατού αρώματος που αναδύει και του καψίματος που αφήνει. Κρυσταλλώνει μέσα σε διάστημα 6-18 μηνών.

Εκτός από το ιδιαίτερο άρωμα και τη μοναδική του γεύση, το θυμαρίσιο μέλι είναι γνωστό επίσης για τις αντισηπτικές και τονωτικές του ιδιότητες. Αυτό το οφείλει στις σχετικά υψηλές συγκεντρώσεις της θυμόλης ενός αιθέριου ελαίου που έχει τις ανωτέρω ιδιότητες. Παλιά μάλιστα χρησιμοποιούσαν τη θυμόλη ως αντιβιοτικό. Η υψηλή δε περιεκτικότητα του θυμαρίσιου μελιού σε χαλκό και βόριο το καθιστούν ως το κατάλληλο μέλι για την θεραπεία λοιμώξεων και παθήσεων που συνδέονται με το αναπνευστικό ή το πεπτικό σύστημα. Τα οφέλη από την κατανάλωσή του όμως δε σταματούν εδώ. Το μέλι από θυμάρι έχει επίσης καταπραϋντικές ιδιότητες ενώ συνιστάται για την καταπολέμηση της αϋπνίας.

Έρευνες από το Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών απέδειξαν ότι το ελληνικό θυμαρίσιο μέλι προστατεύει απέναντι στον καρκίνο του προστάτη και του μαστού . Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων η ερεύνα του Εργαστηριού αναφέρει ότι: «Tο Θυμαρίσιο μέλι αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό κυττάρων καρκίνου προστάτη και μαστού>>.

Το θυμαρίσιο μέλι φημίζεται για την υψηλή βιολογική του άξια. Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (σίδηρο, κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο) και σε θρεπτικά συστατικά ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, γλυκόζη, βιταμίνες Α, β-καροτίνη, σύμπλεγμα των βιταμινών Β και σε μέταλλα όπως ψευδάργυρο και χαλκό.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna Veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΤΕΙΛΤΕ Email

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΣΤΟΙΧΕΙΑΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Επικοινωννήστε μαζί μας για παραγγελίες, διευκρινήσεις, απορίες, παρατηρήσεις και για οτιδήποτε μπορούμε να σας φανούμε χρήσιμοι!

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

ΠΑΝΟΡΜΟ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:

+0030 6947546483

Email:

MELIMELIGREECE@GMAIL.COM