Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Η ώρα της μουσμουλιάς!!!

Άνθισαν οι μουσμουλιές και δίνουν πολύτιμες προμήθειες για τα μελίσσια που έχουν τώρα πια λίγη ώρα για βοσκή και σουλάτσο μια και έχει κρυώσει αρκετά ο καιρός και έχει μικρύνει και η μέρα. Φέτος η αξία της γύρης αυτού το τόσο όμορφου δέντρου είναι ακόμα μεγαλύτερη αφού η παρατεταμένη ανομβρία έχει ζορίσει πολύ τα μελίσσια, οι βασίλισσες έχουν σταματήσει τη γέννα από το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και οι πληθυσμοί έχουν πέσει αρκετά. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι μπαίνουμε μόλις στον πρώτο μήνα ενός χειμώνα του οποίου δεν μπορούμε να προβλέψουμε τη σφοδρότητα δημιουργεί ένα εύλογο άγχος αλλά τα μελίσσια μας ξέρουν καλά να τα βγάζουν πέρα και χωρίς τη δική μας βοήθεια. Εμείς ότι ήταν να κάνουμε το κάναμε, τα σφίξαμε για να κρατιούνται ζεστά, τους αφήσαμε τα απαραίτητα για ασφαλές ξεχειμώνιασμα μέλια και ξεκινάμε εργασίες στην αποθήκη για να είμαστε έτοιμοι για μια δυνατή και γεμάτη συγκινήσεις άνοιξη. Η δουλειά στα μελίσσια δε σταματάει ποτέ, ούτε το χειμώνα. Μάλιστα εάν ο μελισσοκόμος δε δουλέψει το χειμώνα τότε την άνοιξη -είναι σίγουρο- πως τα μελίσσια θα κάνουν τα δικά τους και θα είναι πολύ δύσκολο να τα δαμάσεις. Οπότε όσο περισσότερο δουλέψεις το χειμώνα και προετοιμαστείς καλά, τόσο περισσότερο θα απολαύσεις αυτά τα απίστευτα έντομα και θα χαρείς να δουλεύεις μαζί τους. Κάνε το χόμπι σου δουλειά και ποτέ δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ξανά λένε κάποιοι και έχουν απόλυτο δίκιο. Εις το επανιδείν λοιπόν!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna Veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΤΕΙΛΤΕ Email

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΣΤΟΙΧΕΙΑΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Επικοινωννήστε μαζί μας για παραγγελίες, διευκρινήσεις, απορίες, παρατηρήσεις και για οτιδήποτε μπορούμε να σας φανούμε χρήσιμοι!

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

ΠΑΝΟΡΜΟ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:

+0030 6947546483

Email:

MELIMELIGREECE@GMAIL.COM