Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Τί κάνουν οι μέλισσες όταν έχει πολύ κρύο;
Οι μέλισσες είναι γνωστές για την εργατικότητά τους. Βγαίνουν έξω από την κυψέλη όταν η θερμοκρασία είναι πάνω από 12-13 βαθμούς κελσίου και αναζητούν γύρη και νέκταρ για να το μεταφέρουν πίσω στην αποικία. Αυτό που δεν είναι γνωστό όμως είναι το τί κάνουν όταν είναι αναγκασμένες λόγω κρύου να μείνουν μέσα στο σπίτι τους.

Άραγε κοιμούνται; Ξεκουράζονται; Τεμπελιάζουν;Τρώνε μόνο; Τί κάνουν άραγε οι μέλισσες σε περιόδους που "βγαίνει απαγορευτικό" δηλαδή όταν ο καιρός είναι πολύ κρύος για να βγουν έξω και έτσι αναγκάζονται να κάνουν πράξη το "Μένουμε σπίτι:"
Οι μέλισσες έχουν έναν απίστευτο τρόπο να ζεσταίνονται. Για να το πετύχουν αυτό δημιουργούν τη λεγόμενη μελισσόσφαιρα. Τί είναι η μελισσόσφαιρα; Πρόκειται για μια σφαίρα που σχηματίζουν κοντά σε σημείο που υπάρχουν τροφές και ζέστη και με τη συνεχή κίνηση που κάνουν ζεσταίνει η μία την άλλη.

Η μελισόσφαιρα δε "σπάει" εύκολα δηλαδή οι μέλισσες τη διατηρούν για όσο διάστημα κάνει πολύ κρύο γιατί ξέρουν πολύ καλά πως εάν τη σπάσουν θα θέσουν σε κίνδυνο όλη την αποικία. Εάν υπάρχει πρόσβαση σε μέλι δίπλα στη μελισσόσφαιρα τότε το μελισσάκι δεν έχει ανάγκη. Έτσι κι αλλιώς οι μέλισσες έχουν μάθει να επιβιώνουν και κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες μια χαρά και χωρίς τη βοήθειά μας. Όσο πιο πολύ κρύο έχει, τόσο πιο "σφιχτή" γίνεται η μελισσόσφαιρα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι μέλισσες αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά το πόσο έξυπνες είναι!!!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna Veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΤΕΙΛΤΕ Email

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΣΤΟΙΧΕΙΑΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Επικοινωννήστε μαζί μας για παραγγελίες, διευκρινήσεις, απορίες, παρατηρήσεις και για οτιδήποτε μπορούμε να σας φανούμε χρήσιμοι!

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

ΠΑΝΟΡΜΟ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:

+0030 6947546483

Email:

MELIMELIGREECE@GMAIL.COM