Τί είναι η μελισσοθεραπεία

Η μελισσοθεραπεία είναι μια εναλλακτική θεραπεία που βασίζεται στη χρήση προϊόντων μελισσών, με σημαντικότερο το δηλητήριο της μέλισσας για τη θεραπεία πολλών ανθρώπινων ασθενειών. Το δηλητήριο μπορεί να εισαχθεί στο ανθρώπινο σώμα με χειροκίνητη ένεση ή με απευθείας τσιμπήματα μέλισσας. 
Το δηλητήριο της μέλισσας περιέχει πολλά ενεργά μόρια όπως πεπτίδια και ένζυμα που έχουν πλεονεκτικές δυνατότητες στη θεραπεία φλεγμονών και ασθενειών του κεντρικού νευρικού συστήματος, όπως η νόσος του Πάρκινσον, η νόσος του Αλτσχάιμερ και η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση. Επιπλέον, το δηλητήριο της μέλισσας έχει δείξει πολλά υποσχόμενα οφέλη κατά των διαφόρων τύπων καρκίνου καθώς και αντι-ιική δράση, ακόμη και ενάντια στον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV). 
Πολλές μελέτες περιέγραψαν βιολογικές δραστηριότητες των συστατικών του δηλητηρίου της μέλισσας και ξεκίνησαν προκλινικές δοκιμές για τη βελτίωση της πιθανής χρήσης της απιτοξίνης και των συστατικών της ως την επόμενη γενιά φαρμάκων. 
Το δηλητήριο της μέλισσας συλλέγεται με ειδικές συσκευές και αποτελεί βασικό συστατικό πολλών φαρμάκων στη σύγχρονη φαρμακολογία. 

Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εικόνα

Πρόπολη